Followers

Berpantang Dengan Shaklee

Lazim kita dengar di zaman ibu/nenek moyang kita berpantang dengan jamu dan sebagainya. Namun kini selari dengan peredaran zaman dan masa, kebanyakan ibu-ibu lebih selesa memilih untuk berpantang dengan supplement/vitamin.
Tidak ketinggalan, supplement Shaklee yang disyorkan untuk ibu berpantang  yang semakin popular dikalangan ibu-ibu yang berpantang. Banyak sudah pengalaman berpantang bersama Shaklee yang dikongsi oleh ibu-ibu yang telah mengamalkannya. Kebanyakan ibu mengakui merasa kelainan dan berpuashati dengan supplement Shaklee ini, samada kali pertama berpantang mahupun seterusnya.

Vitamin2 yang disyorkan untuk pengambilan ibu semasa berpantang adalah:

 
Vitalea - Merupakan multivitamin dan multimineral untuk membekalkan tenaga dan keperluan nutrisi tubuh.

B Complex - Terdiri dari 8 vitamin B dengan asid folik. Membantu mengurangkan kemurungan, metabolisma, membantu pembinaan sel darah merah.

Vita-C Sustained Released - Vitamin C dengan pelepasan secara berperingkat mengikut masa untuk pastikan badan mendapat bekalan vitamin C sepanjang hari.

Zinc - Menyembuhkan luka bersalin dengan cepat (menggantikan pati ikan haruan) dan mengelakkan kelesuan.

Alfalfa - Menggalak susu disamping mengecutkan rahim, mengurangkan sakit sendi dan membuang toksin dalam badan.
**TIDAK BOLEH diambil oleh mereka berpenyakit autoimune & SLE.
**Jika anak demam kuning, hentikan Alfalfa sehingga bayi sembuh dari kuning.

Ostematrix - Bekalan kalsium (dilengkapi dengan Magnesium, Vitamin D dan mineral penting yang lain) untuk kesihatan tulang dan bermanfaat untuk penyusuan susu ibu.

ESP (Energizing Soy Protein) - Protein soya non-GMO yang terdiri dari semua asid amino yang diperlukan untuk pembinaan sel tubuh dan berfungsi mempercepat penghasilan susu ibu.
 
Keistimewaan vitamin2 Shaklee ini ialah ia diperbuat dari bahan semulajadi disamping menjalani ujian klinikal (yang mana TIDAK ADA RULES untuk produk nutraceutikal untuk dibuat ujian klinikal). 
 
Shaklee terbukti selamat dan berkesan. Sesuai juga untuk ibu-ibu bagi mengatasi masalah rambut gugur tatkala bayi berusia 3-6 bulan kelak.
 
Credit to Blog SinarcahayaMata

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...