Followers

Vivix ~ Awet Muda / Anti Aging

Khasiat Vivix Shaklee (Anti Aging)

Setiap orang pasti akan hadir waktu TUAnya. Ya, sudah pasti. Namun, lumrah alam kita mahu sentiasa tampak cantik dan awet muda. Bagi saya, tidak salah untuk melambatkan proses penuaan asalkan kita amalkan gaya hidup yang sihat dan pilihlah produk kesihatan yang betul dan terbaik serta benar-benar memberi manfaat untuk kita.

Bagi mereka yang masih tercari-cari supplement terbaik untuk anti penuaan dan awet muda, kami di Shaklee mempunyai jawapan untuk anda. Cubalah minum Vivix. Vivix merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, syarikat no 1 supplement makanan di Amerika.
Revolusi Terbaru dari Shaklee
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  
Kandungan sebotol : 150 ml

Cadangan pemakanan : 1 sudu teh sehari

4 Mekanisma Penuaan pada Tahap Selular
a) Kerosakan DNA
Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu 'typo' (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
Ramuan vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

b) Pengawalan Genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap selular.
Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menyokong melambatkan penuaan tahap selular.

c) Pengeluaran tenaga yang kian menurun oleh sel-sel.
Mitochondria (penjana tenaga) di dalams el menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun.
Ramuan vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitichondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

d) Penimbunan Protin AGE
Penimbunan protein berlebihan AGE ( advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakan tahap selular yang akan mengganngu keutuhan sel dan panjang umur.
Ramuan vivix adalah 10x ganda lebih kuat dari resveretrol ( kandungan unik dalam buah anggur "muscadine") untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

Selain dari itu, ia juga menolong mambantu/menjaga/memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindunagn antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap selular, kesihatan dan kesejahteraan.

 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...