Followers

Vitamin Kegemaran Ibu2 Di Bulan Puasa

Vitamin Kegemaran Ibu2 Di Bulan Puasa

Vitamin2 tersebut adalah terdiri daripada Vitalea, Alfalfa, Vitamin C, B Complex, ESP dan Ostematrix.
Secara ringkasnya peranan atau fungsi setiap vitamin adalah seperti berikut:


B Complex - untuk keperluan pertumbuhan otak dan emosi. Berdasarkan testimoni yang didapati, ibu yang hati serta emosinya tenang serta ceria lebih mudah menghasilkan susu.


Vitami
n C - fokus kepada sistem imun badan. Selain itu, ibu juga turut mendapat bonus kerana Vitamin C merupakan komponen penting pembentukan kolagen.

Vitalea - merupakan multivitamin lengkap dengan 28 nutrient penting termasuk 12 jenis vitamin dan 7 jenis galian untuk pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh.

Alfalfa - sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Ostematrix - merupakan formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Ia membantu ibu supaya cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.

ESP
- membekalkan 14 gram non-GMO protein soya berkualiti tinggi dilengkapi dengan semua asid amino perlu termasuk 9 asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Sama seperti Alfalfa, ESP juga sangat2 membantu menggalakkan penghasilan susu.

Selain itu, ESP juga berfungsi supaya dapat berpuasa dengan lebih bertenaga. Saya juga amalkannya dan saya sukakannya. Walaupun berpuasa, saya tak lah melepek je sepanjang hari :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...